Kirkens SOS

SOS-chat - krisetjeneste på internett

SOS-chat er en av Kirkens SOS sine krisetjenester over internett. Her kan du skrive med en av våre frivillige medarbeidere og få svar med en gang. Tjenesten er helt anonym, og du kan skrive om alt du har på hjertet.

SOS-chat

SOS-chat fungerer på samme måte som andre chattetjenester som MSN og lignende. Det som er annerledes her er at du snakker med et menneske du ikke kjenner, og som ikke kjenner deg.

Alle vi som sitter på SOS-chatt er godt opplærte frivillige medmennesker. Vi er ikke leger, psykologer, prester eller eksperter, men vi er mennesker som er lært opp til å snakke om livet som det er.

Du er helt anonym, og vi vet ingenting annet om deg en det du velger å fortelle oss. Du trenger ikke brukernavn eller passord for å benytte deg av SOS-chat.

Sikkerhet

Vi har lagt stor vekt på sikkerhet når vi opprettet denne chatten. Meldinger mellom deg og medarbeideren fra Kirkens SOS sendes kryptert, slik at det ikke er mulig å for andre å overvåke det du skriver. Når samtalen er ferdig og du lukker vinduet til nettleseren din, er det ikke lenger mulig å se hva du har skrevet. Kirkens SOS lagrer ikke IP-adresser, men vi lagrer korrespondanser i et kort tidsrom av faglige hensyn.

De fleste nettlesere lagrer adresser som er brukt. Her kan du lese mer om hvordan du skjuler besøket på våre nettsider dersom du ønsker det.

Hva kan du forvente av Kirkens SOS?

Alle som kontakter Kirkens SOS blir møtt med respekt, forståelse og aksept.
Vi tåler å høre på det du vil fortelle. Uansett.
Vi svarer på så mange henvendelser som vi har kapasitet til innenfor åpningstidene.
Du er 100% anonym i kontakt med Kirkens SOS.